Bureau

Ons bureau is gevestigd in het centrum van wereldhavenstad Rotterdam. Van oudsher een stad van nationale en internationale handel, een stad met lokale en internationale bewoners. Dit is onze bakermat en met Rotterdam delen wij de identiteit van ons bedrijf: creatief, ‘hands on’, mee-denkend en internationaal: welkom bij Orange Architects!

Werkvelden

Orange Architects is een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur en buitenruimte, dat wordt geleid door Patrick Meijers en Jeroen Schipper. Beide partners zijn opgeleid als architect en stedenbouwkundig ontwerper aan de Technische Universiteit Eindhoven in de volle breedte van het ontwerpvak. De opgaven waar binnen Orange Architects aan wordt gewerkt variëren van haalbaarheidsstudie tot volledige opdracht en van globaal stedenbouwkundig plan tot gedetailleerd interieurontwerp. In de afgelopen 25 jaar zijn in opdracht van private en publieke partijen uiteenlopende plannen gemaakt, waarvan er inmiddels meer dan 35 gerealiseerd zijn en nog eens 25 in voorbereiding of in uitvoering zijn.

Mensen

In al onze projecten staat de mens centraal. Wij willen niet alleen aansprekende bouwwerken realiseren, maar vooral inspirerende leefomgevingen creëren. Omgevingen waar je goed kan wonen, werken en ontspannen. De uitdagende opgave en de grote transitie waar wij de komende jaren voor staan is ons inziens vooral een kans om duurzame, aantrekkelijke en goed geprogrammeerde stadslandschappen te maken; leefomgevingen die niet monofunctioneel en exclusief, maar juist multifunctioneel en voor iedereen toegankelijk zijn.

Houding

Orange Architects ontwikkelt aantrekkelijke, conceptueel geavanceerde en spitsvondige antwoorden op complexe ruimtelijke opgaven. Een rationele grondhouding, die ons kenmerkt als ingenieurs, wordt gecombineerd met sensitiviteit voor de context, de lokale cultuur, de wensen van de opdrachtgever en de toekomstige gebruikers van het project. Orange Architects transformeert met kennis en kunde uiteenlopende ideeën, dromen en wensen van opdrachtgevers in inspirerende en duurzame leefomgevingen.

Ontmoet de mensen

Kapilan Chandranesan MSc

Junior Architect

Kapilan Chandranesan MSc

Junior Architect

“Architectuur is slechts een achtergrond voor het echte leven”

Kapilan (IN) behaalde zijn bachelordiploma aan de School of Architecture and Planning in Chennai, en zijn masterdiploma aan de TU Eindhoven. Zijn afstudeerproject ‘The Raumplan Theater’, dat de ruimtelijke en belevingskwaliteiten van architectuur onderzoekt, werd in 2018 genomineerd voor de Archiprix NL. Eerder werkte hij bij Vastu Shilpa Consultants, het bureau van Balkrishna Doshi in Ahmedabad, en bij CnT Architects in Bangalore. Kapilan werkt sinds 2017 bij Orange Architects.

Angeliki Chantzopoulou MEng

Junior Architect

Angeliki Chantzopoulou MEng

Junior Architect

“Kwaliteit zit in het vasthouden aan elk detail”

Angeliki (GR) behaalde een Master’s degree in Architecture Engineering aan de National Technical University of Athens. Tijdens een internationale uitwisseling als onderdeel van haar opleiding studeerde ze aan de Technische Universiteit van Krakau. Ze deed kennis op van verschillende schaalniveaus, deed onderzoek, strategieontwikkeling en experimenteerde met diverse materialen en technieken. Haar studies en verschillende werkervaringen verbreedden haar interesse en ervaring in architectuur, stedenbouw, modelbouw en kunst. Ze kwam in 2017 bij ons team.

Eric Eisma MSc

Junior Architect

Eric Eisma MSc

Junior Architect

“Architectuur draait om het creëren van duurzame kaders om de levenskwaliteit te verbeteren”

Eric (NL) behaalde een Bachelor Bouwkunde in Leeuwarden en een MSc in Architectuur aan de TU Delft voordat hij in 2018 bij Orange Architects kwam. Tijdens zijn studie deed hij praktijkervaring op bij architectenbureaus in Nederland en München. Gedurende zijn master werd een sterke interesse in duurzaamheid ontwikkeld. Bij Orange Architects krijgt hij de kans dit onderwerp verder te onderzoeken en te integreren in uitdagende projecten.

Max Hissink BSc

Junior Architect

Max Hissink BSc

Junior Architect

“Pas als een ontwerp echt gebouwd is, laat het zijn ware schoonheid zien”

Max (NL) is sinds 2017 onderdeel van het team. Het proces van het realiseren van een gebouw is net zo belangrijk als het maken van de eerste schets in zijn visie. Om deze reden heeft er dan ook voor gekozen om eerst een opleiding Bouwkunde in Den Haag te volgen. Hierna is hij begonnen aan zijn opleiding aan de Rotterdamse academie voor architectuur en stedenbouw, waarvan hij nu aan zijn laatste jaar bezig is.

Dirk Hovens MSc

Junior Architect

Dirk Hovens MSc

Junior Architect

“De enige allesomvattende omschrijving van een gebouw is het gebouw zelf”

Dirk (NL) studeerde architectuur aan de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst. Zijn afstudeerproject richtte zich op de beleving, het verhaal en betekenis van een plaats in tegenstelling tot de Non-Place. Tijdens zijn studie en werkperiode heeft hij zich zowel gericht op de conceptuele kant van de architectuur als de praktische realiteit van het maken van een gebouw. Binnen de architectuurpraktijk is het zijn passie om deze disciplines samen te brengen. Dirk is deel van het team sinds 2017.

Dirk Jansen MSc

Junior Architect

Dirk Jansen MSc

Junior Architect

“Van groot naar klein, van klein naar groot”

Dirk (NL) studeerde eind 2018 af aan de Technische Universiteit van Eindhoven met een master diploma Architectural Building and Planning. Gedurende zijn studie heeft hij praktische ervaring opgedaan tijdens een stage en is hij afgestudeerd met een gecombineerd stedenbouw en architectuur project wat heeft geresulteerd in een doordacht ontwerp dat bijdroeg aan de verschillende raakvlakken van de architectuur. In 2019 begon hij met werken bij het voormalige JSA en is nu een trots onderdeel van het Orange Architects team.

Athanasia Kalaitzidou MEng

Junior Architect

Athanasia Kalaitzidou MEng

Junior Architect

“Ieder architectuurproject is een unieke creatieve uitdaging, een verhaal om te vertellen”

Athanasia (GR) behaalde in 2017 haar Master’s Degree in Architecture Engineering aan de Aristoteles Universiteit in Thessaloniki. Tijdens haar studie verwierf ze zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op het gebied van architectonisch ontwerp. Haar afstudeerscriptie richtte ze zich op het idee van multi-zintuiglijk ontwerp en het belang van atmosfeer in architectuur. Haar tools: een methodologische benadering en een blijvend esthetisch begrip. Haar passie: het creëren van atmosfeer, mood en storytelling door concept en ontwerp. Sinds 2018 werkt Athanasia bij Orange Architects.

Bas Kegge MArch

Senior Architect

Bas Kegge MArch

Senior Architect

“Architectonische rijkdom vergroot het bewustzijn van een plek.”

Bas (NL) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam en werkt sinds 2017 bij het bureau. Bas is allround architect met ervaring in alle ontwerpfasen opgedaan bij verschillende architectenbureaus in Nederland. Hij leidde en werkte aan verschillende woningbouwprojecten, onderwijsgebouwen en gebouwen voor gezondheidszorg. Als projectleider combineert hij architectonische en technische kennis met organisatorische vaardigheden om een team effectief te leiden.

Paul Kierkels MSc

Senior Architect

Paul Kierkels MSc

Senior Architect

“Ieder detail is belangrijk”

Paul (NL) stapte voor het eerst binnen bij JSA | jeroen schipper architecten in 2003, als stagiair. Nadat hij in 2006 afstudeerde als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven, vervolgde hij zijn professionele carrière bij het bureau. Ondanks enkele uitstapjes in de loop der jaren, bleven de ambitieuze benadering en de fijne werksfeer van het bureau trekken. Paul maakte het ontstaan van Orange Architects van dichtbij mee, en is er trots op onderdeel uit te maken van het diverse team van Orange Architects.

Anna Kolasa BSc

Intern

Anna Kolasa BSc

Intern

“Architectuur is een taal die ons allen verbindt”

Anna (PL) is MSc-student aan de Gdańsk University of Technology. Ze studeerde een jaar aan de Universidad Politecnica de Madrid tijdens haar bachelor-opleiding en een semester aan de Universiteit Antwerpen als onderdeel van haar MSc-programma. Tijdens haar studie deed ze professionele ervaring op bij architectenbureaus met verschillende specialisaties en op verschillende schaalniveaus.In 2020 kwam Anna bij Orange Architects werken. Deel uitmaken van Orange Architects betekent voor elk project zijn unieke waarde maximaliseren.

Tess Landsman MSc

Medior Architect

Tess Landsman MSc

Medior Architect

“Met aandacht voor elkaar”

Tess maakte er sinds 2016 bij JSA professioneel een feestje van, met veel betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Tess studeerde af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven waar zij met een duurzaamheidscertificaat haar ambities duidelijk maakte. Als echte teamspeler werkt ze vol enthousiasme met haar collega’s binnen Orange Architects en haar partners daarbuiten aan een volhoudbare leefomgeving.

Casper van Leeuwen MSc

Junior Architect

Casper van Leeuwen MSc

Junior Architect

“Ontwerp wordt krachtig als een idee op de juiste manier vertaald wordt in een gebouwd object”

Casper (NL) studeerde architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAVB). Daarvoor studeerde hij bouwkunde, ook in Rotterdam. De eerste jaren van zijn carrière heeft hij waardevolle ervaring opgedaan bij een architectenbureau dat gefocust is op bouwkunde. Casper maakt deel uit van Orange Architects sinds 2016.

Patrick Meijers MSc

Architect Partner

Patrick Meijers MSc

Architect Partner

“Luister aandachtig, denk groots, maak lokaal, wees nieuwsgierig en ontwerp met passie”

Patrick (NL) is opgeleid als architect en stedenbouwkundig ontwerper aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn afstudeerproject werd bekroond met een eerste prijs in de wedstrijd “Bouwen in 2097” en ontving een eervolle vermelding voor de Archiprix (beste nationale afstudeerproject) in 1998.

Tijdens zijn studie werkte Patrick voor Architectuur Producties in Eindhoven, waar hij bekend raakte met digitale visualisaties. In 1999 richtte Patrick A2STUDIO, een visualisatie- en animatiestudio, op in Rotterdam, In 2002 richtte Patrick samen met Ilse Castermans en Peter Knaven CIMKA architecten op. Sindsdien zijn de projecten van CIMKA meerdere keren genomineerd en hebben ze meerdere prijzen gewonnen, waarvan Europan6 en Europan7 de meest prominente waren.

Orange Architects is door Patrick Meijers, Jeroen Schipper en Michiel Hofman (partner tot 2016) in 2010 opgericht, aanvankelijk met een geheel buitenlandse portfolio. Het eerste gerealiseerde gebouw van Orange Architects; ‘the Cube’ in Beirut, is in 2016 bekroond met de CTBUH Award, voor beste Hoogbouw project in de regio Midden Oosten en Afrika..

Patrick Meijers heeft tal van lezingen gegeven over het vakgebied zowel internationaal als in Nederland

Julija Osipenko MSc

Medior Architect

Julija Osipenko MSc

Medior Architect

“Architectuur gaat over het vasthouden van wat belangrijk is maar daarnaast openstaan voor verandering”

Julija (LT) behaalde een bachelor in architectuur aan de Gediminas Technische Universiteit in Vilnius, gevolgd door een master aan de TU Delft in 2016. De methodologische aanpak van haar afstudeerstudio Complex Projects vereiste het werken op verschillende schaalniveaus en het reflecteren op een brede culturele, sociale en politieke context. Tijdens haar stages in Vilnius en Westport (USA) maakte ze kennis met verschillende stadia van het ontwerpproces, van conceptueel denken tot bouwtechniek. Julija kwam in 2016 bij het team.

Jeroen Schipper MSc

Architect Partner

Jeroen Schipper MSc

Architect Partner

“Het idee is essentieel, maar alleen de zinnenprikkelende belichaming ervan maakt architectuur ontvankelijk, vanzelfsprekend en waardevol”

Jeroen (NL) is opgeleid als architect en stedenbouwkundig ontwerper aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij in 1990 is afgestudeerd. Zijn afstudeerproject was genomineerd voor de Archiprix (beste Nationale afstudeerprojecten) in 1991. Na zijn studie heeft Jeroen 3 jaar als architect gewerkt bij Mecanoo architecten in Delft. In 1994 is aan hem een werkbeurs toegekend, door het Fonds voor Beeldende Kunsten en Bouwkunst, gevestigd te Amsterdam. In 1995 is Jeroen zijn eigen bureau begonnen, onder de naam JSA | jeroen schipper architecten, waarmee hij tot de fusie met Orange Architects in 2020 aan een veelvoud van uiteenlopende projecten heeft gewerkt.

Orange Architects is door Jeroen Schipper, Patrick Meijers en Michiel Hofman (partner tot 2016) in 2010 opgericht, aanvankelijk met een geheel buitenlandse portfolio. Het eerste gerealiseerde gebouw van Orange Architects; ‘the Cube’ in Beirut, is in 2016 bekroond met de CTBUH Award, voor beste Hoogbouw project in de regio Midden Oosten en Afrika.

Jeroen was lid van de Welstandscommissie in Rotterdam, van 2004 t/m 2009, en was voorzitter van subcommissie 3 van de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam, van 2011 t/m 2016. Sinds 1990 heeft Jeroen les gegeven op diverse architectuurscholen in Nederland (Rotterdam, Delft, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven) en heeft hij talloze lezingen gegeven over het vakgebied, zowel in Nederland als daarbuiten.

Rutger Schoenmaker MSc

Senior Architect

Rutger Schoenmaker MSc

Senior Architect

“Goede architectuur en stedenbouw begint bij het begrijpen en borgen van de identiteit van de plek”

Rutger (NL) studeerde begin 2011 af aan de TU in Delft met hoge waardering voor zijn ontwerp voor de transformatie van de Nederlandse Kabelfabriek in Delft. Tijdens en na zijn studie deed hij ervaring op bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus in Nederland. Rutger heeft zich ontwikkeld tot bekwaam en all-round architect en is thuis in verschillende schaalniveaus en gebouwtypologieën. Architectuur, stedenbouw en publieke ruimte zijn niet los van elkaar te zien. Ze dienen samen een duurzaam harmonisch geheel te vormen, dat de identiteit van de plek weerspiegelt en het dagelijkse leven zo optimaal mogelijk faciliteert. Begin 2015 startte Rutger bij Jeroen Schipper Architecten waar hij zo nu en dan al met plezier onder de vlag van Orange Architects werkte.

Ivan Shkurko MSc

Junior Architect

Ivan Shkurko MSc

Junior Architect

“Een goed project begint met een gedegen idee.”

Ivan (RU) is opgeleid als architect aan het Moscow Architectural Institute met als specialisatie ‘Wederopbouw en renovatie van gebouwen’. In 2017 behaalde hij een Masterdiploma in Duurzame architectuur aan de KU Leuven (BE). Ivan werkte bij internationale kantoren zoals Green Design Society (IR/RU) en LEVS architecten (NL). Sinds 2019 werkt Ivan bij Orange Architects. Naast zijn werk aan architectuurprojecten als ontwerper, richt Ivan zich op het experimenteren met presentatietechnieken zoals VR en panoramatours.

Elena Staskute BSc

Medior Architect

Elena Staskute BSc

Medior Architect

“Ik denk er nog even over na”

Elena (LT) zit momenteel in haar laatste jaar van het MSc-programma van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Eerder studeerde ze architectuur aan de Polytechnische Universiteit in Valencia en de Gediminas Technische Universiteit in Vilnius. Na het behalen van haar BSc-diploma in Vilnius, deed ze waardevolle internationale ervaring op bij architectenbureaus in New Jersey en New York. Elena werkt sinds 2015 bij Orange Architects.

Anouk van der Steenoven

Officemanager

Anouk van der Steenoven

Officemanager

“Het leven is veel te kort om vieze dingen te eten”

Anouk (NL) is afgestudeerd als directiesecretaresse aan Schoevers te Rotterdam en als Allround Mediamaker (DTP) aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Een ongebruikelijke combinatie, maar een die vaak nog van pas komt bij Orange Architects. Na haar studies heeft ze als secretaresse en officemanager gewerkt bij diverse organisaties. Sinds 2017 werkt ze met veel plezier bij Orange Architects.

working there happily ever since.

Irina Vaganova MSc

Medior Architect

Irina Vaganova MSc

Medior Architect

“Iedere dag valt er wel iets te leren om je ideeën krachtiger te maken”

Na het behalen van haar Masters diploma en het opdoen van de nodige ervaring, vestigde Irina zich als zelfstandig architect in Rusland en verkreeg zij haar lidmaatschap van de Russische bond van architecten. Om haar ambities waar te maken en haar horizon te verbreden verliet ze haar praktijk voor Europese ervaring. Ze verdiepte haar kennis verder aan de TU-Eindhoven waar ze afstudeerde als MSc in architectuur. Voordat ze in 2017 ging werken bij Orange Architects, werkte Irina bij diverse Nederlandse bureaus waar ze haar Nederlandse ontwerpbenadering combineerde met haar kennis van het Russische bouwproces.

Florentine van der Vaart MSc

Medior Architect

Florentine van der Vaart MSc

Medior Architect

“Een plek creëren die mensen samenbrengt”

Florentine (NL) is afgestudeerd als architect aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Die verschillende disciplines samen dragen in haar ogen bij aan de kwaliteit van een ontwerp. Het één sluit het ander niet uit. Samen zijn ze sterk en aan elkaar verbonden! Bij diverse architectenbureaus heeft Florentine ervaring opgedaan in het ontwerpen van interieurs, scholen, hotels, distributiecentra en woongebouwen. Sinds 2017 werkt Florentine met trots bij Orange Architects.

Werken bij orange architects?