holiday home, Texel

Gelegen op het prachtige eiland Texel, vlakbij de duinen en op slechts tien minuten lopen van de Noordzee, zorgt het vakantiehuis voor een gezellig maar onderscheidend verblijf op het eiland. Het solide maar sculpturale interieur, met een zwarte houten omhulling, creëert een uitgesproken contrast tussen de warme binnenkant en de stoere buitenkant.

Terwijl grote ramen aan de zuidkant de woonruimte verbinden met het overdekte terras en verderop de tuin, is het ‘tiny house’ volledig geïntegreerd in haar natuurlijke omgeving.

Solide maar sculpturaal, klein maar flexibel, het Holiday Home biedt een gezellig en duurzaam verblijf

Het vakantiehuisje is van binnen naar buiten ontworpen. In plaats van een set kleine kamers te creëren ligt de focus op dubbelgebruik van ruimtes. De vaste elementen zijn daarvoor het vertrekpunt en deze geven de ruimte eromheen vorm. Naar analogie van een boomhut biedt de ‘meubelkern’ plaats aan de slaapzone, keuken, bibliotheek, studiezone, opslag en entresol. Wat bijvoorbeeld overdag een bibliotheek is, wordt ’s nachts een slaapkamersuite. Gebruik de ruimte wanneer je die nodig hebt!

Het vakantiehuis is ontworpen met duurzame oplossingen: bijna onzichtbare zonnepanelen op het dak, natuurlijke ventilatie, gebruik van een betonnen vloer in het interieur die als thermische massa fungeert, en een goed geïsoleerd dak, gevels en ramen. Bij het Holiday home komt welzijn echt tot zijn recht, met een complete houten interieur, optimale daglichttoetreding door grote raampartijen, een overdekt terras en veel groen rondom het gebouw.

Projectdetails
  • Locatie
  • De Koog, Texel, Nederland
  • Opdrachtgever
  • Privé
  • Ontwerp
  • 2018 >
  • Oppervlak
  • 70 m2
  • Programma
  • Recreatiewoning
  • Opdracht
  • Directe opdracht
  • Team
  • Patrick Meijers, Jeroen Schipper, Vera Ciliberti, Eric Eisma, Paul Kierkels, Panagiotis Seltsiotis, Elena Staskute
  • Adviseurs
  • Ingenieursbureau Dijkstra
  • Aannemer
  • Cor Koper Bouwbedrijf
  • Visuals
  • A2Studio