12.10.2021

Office Assistent gezocht!

In verband met de groei van ons bureau zoeken bij per direct een Office Assistant.

Wat een office assistant bij Orange Architects doet?
Je zet de lekkerste kopjes koffie en zorgt dat het gasten aan niets ontbreekt. Je beheert de agenda’s van beiden partners, die dankzij jou uiteraard nooit te laat komen voor een afspraak. Terwijl de intercom en telefoon tegelijk afgaan help je ondertussen een collega bij wie de printer altijd ‘piept’. Stress? Dat ken jij helemaal niet!

Bekijk de vacature > 

15.09.2021

VACATURE: BIM modelleur / technisch ontwerper (NL)

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar technisch ontwerpers / BIM modelleurs. Ben jij een BIM-pro, schud je detailtekeningen zo uit je mouw én ben je flexibel? Dan doen we binnenkort misschien wel een kopje koffie samen!

Bekijk de volledige vacature.

27.08.2021

Een nieuw fase in Amsterdam Overhoeks

Met de eerste paal – én het feestelijk ‘dopen’ van de kraan –  is vandaag officieel de constructie van The Bow gestart! The Bow is het tweede woongebouw ontworpen door Orange Architects in het nieuwe projectgebied Amsterdam Overhoeks – waarbij de eerste uiteraard The Line is.

Lees hier meer over The Bow.

Team The Bow: Amvest, DGMR, dioCON ingenieurs, Kondor Wessels Amsterdam bv, Mabutec and Rienks Bouwmanagement.

16.07.2021

Verkoop KAAP Amsterdam gestart

De verkoop van de eerste twee blokken van KAAP Amsterdam is gestart. Horn, een van de twee luxe aparmentengebouwen die we ontwierpen aan de noordoever van het IJ, en Coast (door Powerhouse Company) zijn beide nu te koop. Met het ontwerp hebben we geprobeerd zowel het industriële verleden van de plek, als de nieuwe kansen die er zijn, door de bijzondere positie van de torens binnen de toekomstige ontwikkeling van het gebied te benadrukken.

Interesse in het project en gebied? Schrijf je in voor 19 juli, 10:00.

Meer weten over het project? Lees hier verder.

06.07.2021

Floating Gardens wint Architizer A+Award!

We did it! Inzendingen uit meer dan 100 landen, en toch mogen we met trots vertellen dat Floating Gardens Architizer A+Awards jury winnaar is.

Iedereen die de tijd heeft genomen om te stemmen bedankt. Én uiteraard team Floating Gardens: Orange Architects, Rowin Petersma, Synchroon, Felixx Landscape Architects, IMd, Merosch, M+P, BK ingenieurs, Root B.V., Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. en CBRE Global Investors Netherlands.

Alles over het project lees je hier.

24.06.2021

Jeroen Schipper supervisor Amsterdam Overamstel

Met trots melden wij dat Jeroen Schipper per 1 juni door de Gemeente Amsterdam is aangesteld tot stedenbouwkundig en architectonisch supervisor voor het projectgebied Overamstel.

Dit deel van Amsterdam, net ten zuiden van de Amstel, zal het komende decennium (verder) transformeren van een perifeer werkgebied naar een hoogstedelijk deel van de stad, met een gemengde woon-werkbestemming. Het sturen op en versterken van duurzame en ruimtelijke kwaliteit – en tegelijkertijd het omarmen van de zeer verschillende identiteiten die al in het gebied aanwezig zijn – is een van de speerpunten waar Jeroen zich als supervisor op zal richten.

“Met de hoogstedelijke verdichting van het gebied is het de kunst om binnen de hiermee gepaard gaande dynamiek de veranderingen goed vorm te geven en tegelijkertijd de identiteit van het gebied te behouden. Zo blijft het specifieke en pluriforme DNA van Overamstel geborgd voor de toekomst en kan een unieke, duurzaam mooie en goed functionerende stadswijk ontstaan”.

Jeroen zal de werkzaamheden als supervisor naast zijn werk als architect-partner van Orange Architects gaan verrichten. Zowel door de gemeente Amsterdam als door Jeroen is de intentie uitgesproken tot langdurige inzet voor Overamstel.

21.06.2021

Dit is je kans: Orange Architects opent haar deuren voor Rotterdam Architectuur Maand

Kom op zaterdag 26 juni – tijdens de Open Bureaudag van Rotterdam Architectuur Maand een kijkje nemen op ons Orange-hoofdkwartier. Je kunt hier een GRATIS tijdslot boeken voor de tour.

Ons bureau is gevestigd in het centrum van wereldhavenstad Rotterdam. Van oudsher een stad van nationale en internationale handel, een stad met lokale en internationale bewoners. Dit is onze bakermat en met Rotterdam delen wij de identiteit van ons bedrijf: creatief, ‘hands on’, mee-denkend en internationaal: welkom bij Orange Architects!

Tot zaterdag. 🙂

18.06.2021

Orange TALK voor Rotterdam Architectuur Maand

Orange Architects Julija, Dirk en Kapilan gaan donderdag 24 juni voor Rotterdam Architectuur Maand  ’21 het gesprek aan over architectuur, duurzaamheid en innovatie.

Ontdek hoe we duurzaamheid integreren in onze projecten en de tools die we hiervoor gebruiken. We vertellen je over de materialen die we gebruikten bij verschillende projecten in Rotterdam en Amsterdam – en meer over onze visie en focus op duurzaamheid. Samen maken we betere leefomgevingen!

Orange Architects – Join Our Sustainable Mission
Donderdag 24 juni, van 17:00 tot 17:30
Entree: GRATIS
Online locatie: bit.ly/3wMMwfa
Organisatie: Orange Architects voor Rotterdam Architectuur Maand

17.06.2021

Niet een maar TWEE projecten Architizer A+Award finalist

Niet alleen Floating Gardens, maar ook ZOHO is finalist voor de Architizer A+Awards. Waar we natuurlijk meer dan trots op zijn! Support ons – en al onze partners – door te stemmen. Dit is hoe het werkt:

  • Ga naar Architizer A+Award website 
  • Log in met LinkedIn of Facebook
  • Stem op Floating Gardens in de categorie Unbuilt – Multi-Unit Housing (L >10 Floors)*
  • Stem op ZOHO in de categorie Unbuilt Masterplan*

*Klik rechtsbovenin op het menu om te zoeken binnen de categorieën

Duizendmaal dank. – Team Orange

Team ZOHO: Orange Architects, Echo Urban Design, More Architecture, Studio Nauta, MoederscheimMoonen Architects, Stebru and Leyten
Team Floating Gardens: Orange Architects, Rowin Petersma, Synchroon and Felixx Landscape Architects

04.06.2021

Opening Festivalhart RA Maand

Het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand opent zijn deuren! Diep onder de grond in de parkeergarage direct onder het Kruisplein ontdek je de onderstroom en ervaar je hoe ontwerpers werken met maquettes, tekeningen en installaties en hoe zij denken over de stad van morgen. Met trots kunnen we zeggen dat ons ZOHO ontwerp aanwezig is. Met een indrukwekkende maquette maken wij deel uit van de tentoonstelling in het dit Festivalhart waarvoor de parkeergarage volledig is omgetoverd tot een landschap van betonpuin.

U kunt de tentoonstelling gratis en zonder afspraak bezoeken. De ingang bevindt zich bij het paviljoen tegenover De Doelen en Ayla. De tentoonstelling is de hele maand juni open, van donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De RA Maand is een initiatief van AIR in samenwerking met Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

Klik hier voor informatie over de expositie en hoe u deze kunt bezoeken.

Meer informatie over ZOHO vind je op de project pagina.
03.06.2021

Nieuwe vacatures!

Deel jij, net als wij, met Rotterdam de identiteit van ons bedrijf? Ben jij creatief, ‘hands on’, mee-denkend en internationaal? We ontmoeten je graag! Wij hebben deze vacatures open staan:

Medior architect (Vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal)

Junior architect (Vloeiend in de Engelse taal)

– Intern (Vloeiend in de Engelse taal, minimaal voor een periode van 6 maanden)

01.06.2021

ON AIR: ZoHo

Welkom in het Zomerhofkwartier! Tijdens de ON AIR: ZoHo lezing wordt je geintroduceerd in het creatieve en diverse gebied dat ligt tussen het Hofplein en het RCD aan de ene kant en de Agniesebuurt aan de Noordkant. Esther Heemskerk (gemeente Rotterdam) vertelt waarom het juist hier zo belangrijk is de verbinding te maken tussen de verschillende stadswijken. Robbert Jan van der Veen, partner en stedenbouwkundige bij ECHO Urban Design, gaat in op de verschillende principes die ten grondslag liggen aan het ontwerp van de wijk: hoe behoud en versterk je de specifieke kwaliteiten van een wijk die bekend staat om z’n diverse bewoners en gebruikers? Patrick Meijers (Orange Architects) bespreekt tenslotte de architectuur en de verschillende woontypologiën van het nieuwe ZoHo.

Donderdag 3 juni om 12.00 uur is de uitzending te volgen via het AIR YouTube kanaal en Facebook.

31.05.2021

Orange Architects x Rotterdam Architectuur Maand ‘21

Orange Architects doet mee met de Rotterdam Architectuur Maand 2021! In de gehele maand juni kun je aan de hand van maquettes, tekeningen en exposities de onderstroom ontdekken en ervaren hoe architecten werken en denken over de stad van morgen. Houd onze socials in de gaten om te zien hoe wij hieraan gaan bijdragen.

Om te beginnen wordt de maand geopend op 2 juni (komende woensdag) met een live talkshow vanuit het festivalhart in de garage onder het Kruisplein. Patrick Meijers gaat mee in de discussie over de ruimte in de stad op onverwachte plekken en hoe de onder- en bovenstromingen van de stad zich tot elkaar verhouden.

Volg de talkshow op het YouTube kanaal van de Rotterdam Architectuur Maand.

Bekijk het complete programma op rotterdamarchitectuurmaand.nl

01.04.2021

1 April is geen gewone dag bij Orange Architects!

Paul Kierkels is vandaag 15 jaar in dienst bij Orange Architects! Wat een mooie dag voor dit jubileum. We kijken uit naar de volgende 15 jaar Paul!

31.03.2021

Spectaculaire bouwfoto’s van Jonas!

De route door de canyon, die je bij het bos brengt, is duidelijk zichbaar nu. Een deel van de bouwplaats wordt na afronding van de bouw weer water waardoor de rivier het gebouw weer raakt.

Amvest, Ballast Nedam West, orange architects, ABT bv, Felixx Landscape Architects & Planners, Pubblik&Vos, JMJ Bouwmanagement, De Boom Betonwerken.

24.03.2021

The Line komt uit de steigers

The Line wordt uitgepakt! Flinterdunne verticale gevelelementen, gemaakt door HiCon beton, zijn als een spinnenweb om de gestapelde veranda’s gewikkeld.

Ontworpen voor Amvest, uitvoering door Bouwbedrijf De Nijs.

19.03.2021

Update voortgang bouw S-West

3 Van de 4 gebouwen van S-West op Strijp-S in Eindhoven komen uit de steigers: Frederik, in diep rode baksteen met genereuze Franse balkons, Maria met haar gevelbogen uitgevoerd in warm grijs metselwerk en Benjamin, met witte betonnen details en donkerbruin hekwerk dat hiermee mooi contrasteert. Nog even wachten op toren Frits en de familie van 4 is compleet! Ontworpen voor MRP Development, uitvoering door Stam en de Koning. 

18.03.2021

Vacature; PR en communicatie medewerker

Orange Architects zoekt een PR en communicatie held/heldin!

Ben jij de persoon die ons verhaal naar buiten kan brengen?

We ontmoeten je graag!

Bekijk de vacature hier.

12.03.2021

Voortgang bouw Jonas

De vaart zit er goed in bij Jonas! Het betonnen casco gaat gestaag de hoogte in. De vorm van de canyon wordt al goed zichtbaar. Hoofdaannemer Ballast Nedam en betonbouwer De Boom zijn momenteel bezig met de voorbereidingen aan de bekisting van de spectaculaire drielaagse betonnen portalen die de publieke huiskamer zullen overspannen. Top werk!

In samenwerking met Amvest, Ballast Nedam, Orange Architects, ABT, Felixx, JMJ Bouwmanagement en De Boom Betonwerken.

11.03.2021

Recent opgeleverd; Rietzoom!

Ons recent opgeleverde project Rietzoom bevindt zich in Park 16Hoven in Rotterdam. De overdadige aanwezigheid van groen en water in de directe omgeving vormt de aanleiding voor een concept van sculpturale bouwblokken, die met hun verspringende gevels en dakterrassen goed aansluiten op deze uitgesproken buitenstedelijke kwaliteit van de wijk.

Ontworpen voor een gebouwd door Dura Vermeer, Fotografie door Sebastian van Damme.

Bekijk alle foto’s op de projectpagina!

26.02.2021

Podcast Architectenweb & Orange Architects

Luister naar de nieuwe Architectenweb Podcast, nu online!

In deze aflevering hebben Michiel van Raaij, Editor-in-chief van Architectenweb, Patrick Meijers en Jeroen Schipper, architecten en oprichters van Orange Architects, het over de missie en visie van het bureau, onze contextgevoelige projecten en het creëren van duurzame duurzame leefomgevingen.

Sit back, relax en leer meer over Orange Architects in deze aflevering van Architectenweb Podcast.

26.02.2021

Showcase wand voor 3D geprintte maquettes!

Onze gloednieuwe model wand hangt!  Prachtig gemaakt in eiken gefineerd multiplex door Luis Cardoso biedt de vitrine ruimte voor onze mooiste 3D geprinte maquettes, in huis geproduceerd door Angeliki Chantzopoulou & team! We zijn benieuwd wat je er van vindt!

19.02.2021

Voortgang bouw The Line

Het project ‘The Line‘ in Overhoeks, Amsterdam, komt uit de steigers! Door ongeveer 900 ultradunne betonnen gevel lijnen gecombineerd met 7 cm dunne balkonplaten, gemaakt door Hi-Con Nederland, wordt een betoverend verfijnde gevel gecreëerd.

Ontworpen voor Amvest, gebouwd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.

16.02.2021

Hogekwartier genomineerd voor Publieksprijs SKG Award!

Hogekwartier in Amersfoort is genomineerd voor de SKG Award publieksprijs 2021! Tijdens de SKG Studio op 31 maart reikt de jury de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling uit.

Help je mee om het Hogekwartier de publieksprijs te bezorgen? Stem hier voor 29 maart!

Orange Architects heeft het eerste bouwblok dat is gerealiseerd aan de Buurtas, ten noorden van de Hogeweg, ontworpen in opdracht van de Alliantie.
Op de project pagina kun je meer informatie vinden over onze bijdrage aan de ontwikkeling van het Hogekwartier.

Het stedenbouwkundig plan voor de herstructurering van het Hogewegkwartier – groot ongeveer 850 woningen – is gemaakt door KCAP.

14.02.2021

Wintershot Tinbergenlaan Park 16Hoven

Mooie contrasten door het winterse weer in ons recent opgeleverde project in Rotterdam, Tinbergenlaan in Park 16Hoven.

Ontworpen door Orange Architects voor Dura Vermeer.

26.01.2021

Maak kennis met het team!

In de afgelopen 3 maanden hebben we 8 nieuwe teamleden kunnen verwelkomen! We zijn blij dat ondanks deze vreemde tijden ons team nog steeds groeit, vanwege nieuwe en doorlopende opdrachten. Al zijn 3 van deze gezichten niet helemaal nieuw… Welkom terug Anna en Paulina – na jullie eerdere stages bij Orange Architects – en Ivan voor onze Russische projecten! Van harte welkom Martha, Lena, Rik, Marlene en Robin-Jay!

Van links naar rechts:
1e rij: Ivan Shkurko (junior architect), Martha Castilla Riasco (stagiaire), Anna Kolasa (architect trainee)
2e rij: Marlene Hamacher (junior architect), Paulina Kurowska (junior architect), Rik Meijer (junior architect)
3e rij: Robin-Jay King (junior architect), Lena Papanikolaou (stagiaire)

Lees meer over ons team op de team pagina.

04.01.2021

Beste wensen van Orange Architects!

Orange Architects wenst je een goed en gezond nieuw jaar!

Aan het begin van het nieuwe jaar willen we graag iedereen bedanken die met ons gewerkt heeft in het afgelopen en veelbewogen jaar.

We kijken terug op een dynamische periode, waarin we gefuseerd zijn tot een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur en buitenruimte ontwerp.

Gebaseerd op onze nieuwe visie “concept + craft”, zijn er het afgelopen jaar mooie projecten tot leven gekomen, zowel in conceptfase als in de uitvoering van onze ontwerpen.

Met ons team kijken we uit naar een inspirerend, gezond en kleurrijk 2021, met prachtige projecten en gezamenlijke nieuwe kansen!

Project: Vasilyevsky Island, St. Petersburg | Golden City Block 6. Ontwerp voor Glorax Development door Orange Architects + KCAP in samenwerking met A.LEN.

Foto: Andrey Belimov Gushchin.

03.12.2020

Golden Trezzini Award voor ZOHO

Begin december, tussen alle Sinterklaas- en kerstcadeaus door, heeft het team van Orange Architects, ECHO Urban Design, MoederscheimMoonen Architects, Studio Nauta en MORE Architecture samen met ontwikkelaars Leyten & STEBRU een prachtig wintercadeau ontvangen: de Golden Trezzini Award, voor ons project ZoHo! De gouden trofee krijgt een eervolle plaats onder onze kerstboom op kantoor.

26.11.2020

PUUR21 in Noorderhaven, Zutphen

IJsselwoningen, Stadswoningen en Tuinwoningen, 3 woningtypes en 3 woonbelevingen. ‘Iedere woning in PUUR21 is zo ontworpen dat deze past bij de plek in de wijk’. In de video vertelt Tess Landsman van Orange Architects meer over hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Bekijk de video of lees het interview op de website.

24.11.2020

MEETUP SMC #3: RUIMTE IN DE COMPACTE STAD

Meld je aan voor de online Meetup van het Stadsmakerscongres deze donderdag, om 16:00 uur. Meetup SMC #3 gaat over het creëren van ruimte in de compacte stad Rotterdam. Over complexiteit, gelaagdheid, nabijheid en goed wonen en werken in de stad. Robert Jan van der Veen (ECHO), Patrick Meijers (Orange Architects) en Paul Vernooy (Stebru) vertellen meer over ZOHO als mixed-use buurt voor de toekomst.

Meld je hier aan!

18.11.2020

Webinar: BIM’mers aan het woord

Orange Architects heeft een ruime ervaring opgedaan met BIM. We werken efficiënter en sneller met minder fouten. En het werken is ook leuker geworden; van schets tot oplevering werken we in een 3D omgeving. Elk project is daardoor overal, altijd en voor iedereen goed inzichtelijk. Maar bovenal waarborgt BIM de kwaliteit van het gezamenlijk bouwproces.

Benieuwd hoe Orange Architects het belang van BIM ervaart? In deze sessie van “BIM’mers aan het woord” vertelt Florentine van der Vaart je hier alles over. Op 4 december, 10.00 uur en gratis

Schrijf je nu in

16.11.2020

Zoho Finalist Golden Trezzini Prijs!

Zomerhofkwartier is een finalist voor de Golden Trezzini Prijs! De winnaars worden 1 december bekend gemaakt. Maar, iedereen kan ons helpen om de publieksprijs te winnen. Stem hier voor ZOHO, nog maar 4 dagen!

Design team ECHO Urban Design, Orange Architects, More Architecture, MoederscheimMoonen Architects, Studio Nauta and Leyten / Stebru

12.11.2020

Vacature Junior Architect (NL)

Orange Architects zoekt een Junior Architect!

Ben jij een echte allrounder die met plezier ontwerpt, overleg voert, presentaties maakt en bouwkundig tekenwerk verricht?
Hopelijk ontvangen we binnenkort je cv, motivatie en portfolio.

Lees de volledige omschrijving hier.

09.10.2020

Ligovsky City wint Architecton Award!

Ligovsky City ontworpen door het international team van KCAP, Orange Architects en A.Len heeft de Architecton Award gewonnen! Het project heeft het gouden diploma gerkegen in de categorie Woningbouw. De jaarlijkse prijs wordt georganiseerd door de Architectural Union van St. Petersburg en de tentoonstelling over de projecten vond plaats in het beroemde Pavlovtsev Mansion.

Lees meer over het Ligovsky City in het artikel van archi.ru met een interview van de drie teams.

 

08.10.2020

ARC20 Stedenbouw Award nominatie!

Yes! We zijn genomineerd voor de ARC20 Stedenbouw Award! Het project ZoHo in Rotterdam, ontworpen voor consortium Leyten / Stebru, met het ontwerpteam ECHO Urban Design, Orange Architects, More Architecture, MoederscheimMoonen Architects en Studio Nauta, is geselecteerd door de jury als een van de projecten die bijdragen aan een leefbare stad en het welzijn van de samenleving; want dat is waar het bij deze Award allemaal om draait.

ZOHO is een bijzonder stuk ‘bijna-binnenstad’, dat op-en-top Rotterdams is, en tegelijk een geheel eigen identiteit heeft, gevormd door eigentijds ondernemerschap, sociale initiatieven en levendige communities.

Lees hier meer over de ARC20 Stedenbouw Award en de andere nominaties: https://www.dearchitect.nl

02.10.2020

Lancering BIM Basis ILS 2.0

Een mooie stap voor BIMmend Nederland, want versie 2 van de BIM basis ILS is een feit. Deze nieuwe versie is op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen.

Voor een integrale samenwerking is het spreken van dezelfde taal essentieel. Daarom is Orange Architects aangesloten bij de BIM basis ILS. In de afgelopen jaren hebben wij ruime ervaring opgedaan met BIM. Mede doordat wij voor verschillende projecten samengewerkt hebben met diverse partijen is er veel kennis in huis. Hierdoor lopen wij als architectenbureau met trots voorop in het gebruik van BIM. Zowel gedurende de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase zien wij BIM als toegevoegde waarde. Met de BIM basis ILS versie 2 gaat de BIM basis ILS-beweging een nieuwe fase in: eentje waarin eenduidig samenwerken voor een nóg breder publiek mogelijk is.

Ga voor het lanceringsfilmpje naar: https://youtu.be/3Kb4Ehw5fak

01.10.2020

Online lezing; “Sustainable solutions for sustainable living”

De prijsuitreiking van de Eurasian Awards en de Arch Eurisia Summit vindt plaats in Jekaterinenburg van 1 tot 3 oktober. Orange Architects is uitgenodigd om een online lezing te geven. Jeroen Schipper presenteert “Sustainable solutions for sustainable living” op vrijdag 2 oktober.

Bekijk het programma hier: https://eurasian-prize.ru/forum/programma20/

De lezing wordt opgenomen en is later online beschikbaar.

30.09.2020

Beaufort, Kerckebosch Zeist

Orange Architects heeft in opdracht van Slokker Vastgoed BV en NCB Projectrealisatie een sculpturale toren van gestapelde bosvilla’s, pal aan de bosrand in de gemeente Zeist, ontworpen. De toren is onderdeel van de herstructurering van de wijk Kerckebosch en vormt de buitenste sluitsteen van een reeks nieuwe appartementengebouwen, in een van de groene lobben aan de rand van het bos. Het gebouw huisvest 19 royale appartementen met panoramisch uitzicht over de bosrijke omgeving. De pre-sale van het project is inmiddels gestart; voor interesse klik hier!

Of lees verder op onze eigen project pagina.

25.09.2020

Digitale bijdrage aan de Eurasian Prize prijsuitreiking

Achter de schermen! Een glimp van Patrick (Orange Architects) en Deborah (Felixx Landscape architects & planners) op het Rotterdamse marktplein; filmen van de bijdrage voor de prijsuitreiking van de Eurasian Prize en een dankwoord voor de organisatoren en gasten van de ‘ArchEurasia’ summit, welke van 1-3 oktober plaats vindt in Jekaterinenburg. Ons project Jonas ontvangt de eerste prijs in de categorie Architecture & Design.

11.09.2020

Voortgang bouw Holiday Home Texel

Holiday home nadert zijn voltooiing, bijna klaar voor de herfst op Texel; luister naar de regen, ruik het hout, kijk hoe de bladeren rood kleuren.

Bekijk het hele project op de project pagina.

31.08.2020

Orange Architects is partner van BIM basis ILS!

Orange Architects heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met BIM. Doordat wij voor verschillende projecten samengewerkt hebben met diverse opdrachtgevers, adviseurs en aannemers is er veel kennis in huis. Hierdoor lopen wij als architectenbureau met trots voorop in het gebruik van BIM. Zowel gedurende de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase is BIM een integraal onderdeel van het proces. Daarom zijn wij nu ook aangesloten als partner van BIM basis ILS. Orange BIMt… together with you?

Lees meer over Bim basic ILS

28.08.2020

Aangename verassing net na de zomervakantie; nog een Award voor Jonas!

De internationale competitie voor Architectuur en Design “Eurasian Prize 2020” heeft de finalisten bekend gemaakt. Dit jaar deed ons project Jonas ook mee met de compititie, beloond met de 1e Prijs in de categorie Architectuur. De prijs uitreiking vindt plaats tijdens de “ArchEurasia” summit, van 1 tot 3 oktober in Jekaterinenburg. Orange Architects en Felixx kijken er naar uit deel te nemen aan de prijsuitreiking, digitaal of in persoon. Blijf het nieuws volgen!

20.07.2020

Orange Architects in samenwerking met KCAP en A.Len presenteren plannen voor Ligovsky City

Orange Architects samen met KCAP Architects & Planners en het Russische architectenbureau A.Len hebben het stedenbouwkundig plan en de architectonische visie ontworpen voor Ligovsky City, een nieuwe stadswijk op een voormalig spoorwegemplacement. Het ontwerp voor de grootschalige mixed-use ontwikkeling – met commercieel, onderwijs- en woonprogramma – integreert en benadrukt het industriële karakter van het gebied. De geschiedenis van het emplacement heeft de identiteit bepaald van de ontwikkeling waarin verschillende industriële elementen behouden zijn gebleven en tegelijk een aantrekkelijke en diverse leefomgeving hebben gecreëerd.

Lees verder op de projectpagina

10.07.2020

Plan vooruit met dit interactieve COVID-19 data tracker en forecast dashboard!

De zomervakantie staat voor de deur! Vanwege de aanhoudende COVID-19 pandemie is het van belang om toegang te hebben tot de laatste gegevens en op de hoogte te blijven van de verwachte ontwikkelingen, zowel thuis als op je favoriete vakantieplek.

Data-analist Frank Meijers ontwikkelde een COVID-19-dashboard, dat een overzicht biedt van de geschiedenis, huidige status en voorspelde toekomstige ontwikkeling van de impact van COVID-19 op mondiaal, continentaal en landenniveau. Het COVID-19-dashboard kan hier worden verkend.

Orange Architects is in de zomerperiode gesloten van 3 tot en met 14 augustus.

25.06.2020

Rotterdams ontwerpteam wint ZOHO tender!

Het ontwerpteam bestaande uit Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture en Studio Nauta, wint in opdracht van de Rotterdamse ontwikkelaars Leyten en Stebru de tender voor het Zomerhofkwartier (ZOHO) in Rotterdam!

ZOHO is een bijzonder stuk ‘bijna-binnenstad’, dat op-en-top Rotterdams is, en tegelijk een geheel eigen identiteit heeft, gevormd door eigentijds ondernemerschap, sociale initiatieven en levendige communities. Met dit ontwerp wordt gekozen voor een uitgesproken concept waarin de bestaande kwaliteiten van ZOHO worden versterkt, groenstructuren gekoppeld worden en een duurzame collectieve buurt ontstaat.

In het plan worden drie leefomgevingen gestapeld; de Lab-, Land- en Stadslaag. Op de bestaande industriële ‘makerslaag’, wordt een opgetild veenlandschap gelegd, met daarop een torenlandschap.

Het project onderscheidt zich door de rijke verscheidenheid aan plekken. Met een levendig programma-aanbod en een dooraderd systeem van openbare en collectieve ruimten ontstaat er een nieuw veerkrachtig stadskwartier in het centrum van Rotterdam; welkom in ZOHO!

Lees verder op de projectpagina

22.06.2020

Designing the profile of the future architect

‘Designing the profile of the future architect’ het eerste editorial project van Share Architects is een collectie van gedachtes, architecturale manifesten en interviews waar 100 architecten van over heel de wereld aan meegewerkt hebben. Zowel Patrick Meijers als Jeroen Schipper hebben hun bijdrage geleverd aan deze publicatie.

Het boek is te koop via share-architects.com.

12.06.2020

Verkoop appartementen Park Fort Krayenhoff in Nijmegen gestart!

De verkoop van het project Park Fort Krayenhoff in Nijmegen is vorige week gestart! De eerste fase van de verkoop betreft de appartementen in het paviljoen dat het dichtst bij de rivier De Waal is gelegen. De start verkoop kon op veel animo rekenen en is op basis van het aantal inschrijvingen zeer succesvol te noemen. Orange Architects heeft, in opdracht van BPD, het ontwerp gemaakt voor de 3 paviljoens gelegen in Park Fort Krayenhoff, in het Waalfront-gebied in Nijmegen. Het ontwerp transformeert een vergeten plek tot een gewilde locatie aan het water, en brengt een stukje geschiedenis van Nijmegen weer tot leven.

Lees meer over project Waalfront op de projectpagina of ga naar de verkoopwebsite.

11.06.2020

Publicatie in Green Buildings magazine

Groene architectuur is onze gemeenschappelijke toekomst, aldus het tijdschrift Green Buildings. Het magazine is gewijd aan groene architectuur en innovatieve bouwtechnologieën. In het nieuwe nummer zijn maar liefst zeven spreads gewijd aan ons project Jonas. Het is een van de meest gedetailleerde publicaties over Jonas, die het project beschrijft, van de eerste conceptuele ideeën tot gedetailleerde tekeningen. Bovendien toont het uitgebreid de vele maatregelen die uiteindelijk hebben geleid tot het behalen van het BREEAM Outstanding certificaat!

Abonneer je op het magazine, of lees het gehele artikel online als je al abonnee bent: http://green-buildings.ru/

08.06.2020

Online lezing, Dinsdag 9 juni, 19:00 uur

Rutger Schoenmaker, senior architect bij Orange Architects, geeft aankomende dinsdag, 9 juni een online lezing. De lezing is georganiseerd door Dienstagsreihe, een initiatief van architectuur studenten aan de Universiteit van Coburg in Duitsland. De lezing is openbaar. We nodigen iedereen graag uit om deel te nemen!

Via deze link is de lezing bij te wonen.

29.05.2020

Online lezing Brusnika Lectorium

Patrick Meijers heeft, naar aanleiding van de fusie van Orange Architects en  JSA, de visie en missie van het nieuwe bureau gepresenteerd tijdens zijn webinar voor Brusnika Lectorium. Patrick was uitgenodigd om te spreken over de duurzaamheid aanpak van Orange Architects. In zijn lezing over World | We | Value besprak hij de belangrijkste thema’s van de duurzame missie aan de hand van innovatieve ideeën en oplossingen in de diverse bijzondere projecten van het bureau.

Het is mogelijk om de presentatie hier online terug te kijken (in het Russisch).

27.05.2020

Orange en JSA gaan samen verder als Orange Architects!

Met enthousiasme willen wij, Jeroen Schipper en Patrick Meijers, je laten weten dat Orange Architects en JSA (jeroen schipper architecten) vanaf april 2020 hun krachten hebben gebundeld en samen verder gaan als Orange Architects! Door de fusie ontstaat een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur én buitenruimte.

Lees het hele bericht!

20.05.2020

Het bouwbord voor KAAP staat!

Een prachtig locatie op het voormalige havengebied met een prachtig uitzicht over het IJ!
Kijk voor meer informatie op www.kaap.amsterdam.

14.05.2020

De maquette van Floating Gardens is af

We houden van maquettes bouwen! Maquettes zijn een ideaal hulpmiddel om onze ideeën voor onze klanten en voor anderen te verbeelden. Onlangs hebben we een presentatiemaquette van ons project Floating Gardens afgerond, dat binnenkort in Sloterdijk in Amsterdam zal worden gerealiseerd. Je kan de maquette bekijken in onze entreehal, als je ons bureau bezoekt! Zie je de slimme truc die we hebben gedaan?

08.05.2020

Jonas in het overzicht met virtuele rondleidingen van Arcam

We zijn bijzonder trots dat Jonas is opgenomen in het overzicht van door Arcam aanbevolen online tours! In deze speciale tijden van thuisblijven, willen we een kleine ontsnapping aanbieden met onze 360-tour door Jonas. Met behulp van deze interactieve tour kun je door de meest verbazingwekkende ruimtes van Jonas rondlopen; bezoek de gezellige, publiek toegankelijke living room, loop het bergpad op en kijk rond op het dakstrand. Mis de kans niet om de virtuele versie van het project te bezoeken, dat momenteel in uitvoering is!

Klik hier om de tour te bekijken of bezoek de Arcam-pagina voor de meest recente lijst met architectuurrondleidingen.

07.05.2020

De bouw van het Holiday Home op Texel is begonnen!

In een tijd waarin ons leven meer op thuisblijven dan op vakanties is gericht, krijgen onze vakantieplannen samen met Cor Koper Bouwbedrijf vorm. We zijn verheugd dat de bouw van ons Holiday Home project op Texel is gestart! #stayhome of beter #stayatholidayhome

23.04.2020

The Hudsons vanuit de lucht

Een luchtfoto van The Hudsons in Rotterdam; een mooi overzicht van de eerste twee blokken in uitvoering!

18.04.2020

Golden City verscheen in Bauwelt magazine

03.03.2020

Jonas heeft 2 BREEAM-award gewonnen tijdens de award ceremony gisteravond in Londen!

Een dubbele winst bij de BREEAM 2020-awards! Gisteravond won Jonas in twee categorieën: ‘Homes – Design Stage Award’ en ‘Regional Award – Western Europe’. Paul Kierkels van Orange Architects en Nick Vlaun van ABT waren gisteren aanwezig bij de prijsuitreiking in Londen als vertegenwoordiger van het Jonas projectteam. Het integrale concept is ontworpen door Orange Architects, ABT en Felixx Landscape Architects voor Amvest.

De jury prijst Jonas in hun rapport: ‘Door de mix van doordachte maar innovatieve technische oplossingen, de wijdverbreide betrokkenheid en de voordelen voor de bredere gemeenschap onderscheidde het project zich van de massa. Een krachtig voorbeeld voor anderen.’

Het ontvangen van twee BREEAM-prijzen voelt als een enorm compliment en beloning voor onze teaminspanningen!

Felicitaties aan het gehele team; Amvest, Orange Architects, ABT, Felixx Landscape Architects, SITE urban development, Floor Ziegler, Pubblik

28.02.2020

De pre-sales website van ons project Noorderkaap staat online!

De twee appartementsgebouwen die we ontwierpen voor Amvest en Hurks, Kaap 2 en Kaap 6, bevinden zich op de noordoever van het IJ in Amsterdam. Samen met Kaap 1 en 5 van Powerhouse Company en Kaap 3 en 4 van Next Architects vormen ze een spectaculair woongebied, direct aan het water.

Bekijk het nu: https://kaap.amsterdam/.

20.12.2019

Rotterdam Architectuurprijs 2019

Afgelopen woensdag hebben we een geweldige avond gehad tijdens de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2019 in het stadhuis van Rotterdam. Mooie woorden van de jury voor de transformatie van het voormalige PTT-gebouw!

Met onmiskenbaar vakmanschap hebben de architecten van JSA de kansen van het voormalige PTT-gebouw herkend en uitgebuit’.

05.12.2019

De bouw van Jonas is begonnen!

Gisteren waren we uitgenodigd door Sprangers Bouwbedrijf op de bouwplaats van Jonas. ‘De Walvis’ uit de Jonas-legende werd symbolisch tot leven gebracht door wethouder Marieke van Doorninck en Amvest CEO Heleen Aarts. De start van een duurzaam icoon voor IJburg. We kunnen niet wachten tot Jonas gerealiseerd is! Houd de bouwupdates in de gaten, want we zullen steeds meer over Jonas delen.

Ga voor meer informatie en de verkoop van appartementen naar de website van Jonas: https://jonasijburg.nl/.

In samenwerking met AmvestABT bvFelixxSprangers Bouwbedrijf, JMJ Bouwmanagement en SITE urban development.

12.11.2019

De uitvoering van The Hudsons is gestart!

TDe bouw van The Hudsons in Rotterdam is officieel begonnen! Gisteren was de feestelijke kick-off, georganiseerd door onze opdrachtgevers, ERA Contour en BPD Gebiedsontwikkeling. Het was een warm welkom in de wijk Bospolder-Tussendijken. Interesse om in deze levendige buurt te gaan wonen? De verkoop van Fase 3 van The Hudsons start binnenkort! Kijk voor meer informatie www.nieuwbouwthehudsons.nl.