11.09.2020

Voortgang bouw Holiday Home Texel

Holiday home nadert zijn voltooiing, bijna klaar voor de herfst op Texel; luister naar de regen, ruik het hout, kijk hoe de bladeren rood kleuren.

Bekijk het hele project op de project pagina.

31.08.2020

Orange Architects is partner van BIM basis ILS!

Orange Architects heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met BIM. Doordat wij voor verschillende projecten samengewerkt hebben met diverse opdrachtgevers, adviseurs en aannemers is er veel kennis in huis. Hierdoor lopen wij als architectenbureau met trots voorop in het gebruik van BIM. Zowel gedurende de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase is BIM een integraal onderdeel van het proces. Daarom zijn wij nu ook aangesloten als partner van BIM basis ILS. Orange BIMt… together with you?

Lees meer over Bim basic ILS

28.08.2020

Aangename verassing net na de zomervakantie; nog een Award voor Jonas!

De internationale competitie voor Architectuur en Design “Eurasian Prize 2020” heeft de finalisten bekend gemaakt. Dit jaar deed ons project Jonas ook mee met de compititie, beloond met de 1e Prijs in de categorie Architectuur. De prijs uitreiking vindt plaats tijdens de “ArchEurasia” summit, van 1 tot 3 oktober in Jekaterinenburg. Orange Architects en Felixx kijken er naar uit deel te nemen aan de prijsuitreiking, digitaal of in persoon. Blijf het nieuws volgen!

20.07.2020

Orange Architects in samenwerking met KCAP en A.Len presenteren plannen voor Ligovsky City

Orange Architects samen met KCAP Architects & Planners en het Russische architectenbureau A.Len hebben het stedenbouwkundig plan en de architectonische visie ontworpen voor Ligovsky City, een nieuwe stadswijk op een voormalig spoorwegemplacement. Het ontwerp voor de grootschalige mixed-use ontwikkeling – met commercieel, onderwijs- en woonprogramma – integreert en benadrukt het industriële karakter van het gebied. De geschiedenis van het emplacement heeft de identiteit bepaald van de ontwikkeling waarin verschillende industriële elementen behouden zijn gebleven en tegelijk een aantrekkelijke en diverse leefomgeving hebben gecreëerd.

Lees verder op de projectpagina

10.07.2020

Plan vooruit met dit interactieve COVID-19 data tracker en forecast dashboard!

De zomervakantie staat voor de deur! Vanwege de aanhoudende COVID-19 pandemie is het van belang om toegang te hebben tot de laatste gegevens en op de hoogte te blijven van de verwachte ontwikkelingen, zowel thuis als op je favoriete vakantieplek.

Data-analist Frank Meijers ontwikkelde een COVID-19-dashboard, dat een overzicht biedt van de geschiedenis, huidige status en voorspelde toekomstige ontwikkeling van de impact van COVID-19 op mondiaal, continentaal en landenniveau. Het COVID-19-dashboard kan hier worden verkend.

Orange Architects is in de zomerperiode gesloten van 3 tot en met 14 augustus.

25.06.2020

Rotterdams ontwerpteam wint ZOHO tender!

Het ontwerpteam bestaande uit Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture en Studio Nauta, wint in opdracht van de Rotterdamse ontwikkelaars Leyten en Stebru de tender voor het Zomerhofkwartier (ZOHO) in Rotterdam!

ZOHO is een bijzonder stuk ‘bijna-binnenstad’, dat op-en-top Rotterdams is, en tegelijk een geheel eigen identiteit heeft, gevormd door eigentijds ondernemerschap, sociale initiatieven en levendige communities. Met dit ontwerp wordt gekozen voor een uitgesproken concept waarin de bestaande kwaliteiten van ZOHO worden versterkt, groenstructuren gekoppeld worden en een duurzame collectieve buurt ontstaat.

In het plan worden drie leefomgevingen gestapeld; de Lab-, Land- en Stadslaag. Op de bestaande industriële ‘makerslaag’, wordt een opgetild veenlandschap gelegd, met daarop een torenlandschap.

Het project onderscheidt zich door de rijke verscheidenheid aan plekken. Met een levendig programma-aanbod en een dooraderd systeem van openbare en collectieve ruimten ontstaat er een nieuw veerkrachtig stadskwartier in het centrum van Rotterdam; welkom in ZOHO!

Lees verder op de projectpagina

22.06.2020

Designing the profile of the future architect

‘Designing the profile of the future architect’ het eerste editorial project van Share Architects is een collectie van gedachtes, architecturale manifesten en interviews waar 100 architecten van over heel de wereld aan meegewerkt hebben. Zowel Patrick Meijers als Jeroen Schipper hebben hun bijdrage geleverd aan deze publicatie.

Het boek is te koop via share-architects.com.

12.06.2020

Verkoop appartementen Park Fort Krayenhoff in Nijmegen gestart!

De verkoop van het project Park Fort Krayenhoff in Nijmegen is vorige week gestart! De eerste fase van de verkoop betreft de appartementen in het paviljoen dat het dichtst bij de rivier De Waal is gelegen. De start verkoop kon op veel animo rekenen en is op basis van het aantal inschrijvingen zeer succesvol te noemen. Orange Architects heeft, in opdracht van BPD, het ontwerp gemaakt voor de 3 paviljoens gelegen in Park Fort Krayenhoff, in het Waalfront-gebied in Nijmegen. Het ontwerp transformeert een vergeten plek tot een gewilde locatie aan het water, en brengt een stukje geschiedenis van Nijmegen weer tot leven.

Lees meer over project Waalfront op de projectpagina of ga naar de verkoopwebsite.

11.06.2020

Publicatie in Green Buildings magazine

Groene architectuur is onze gemeenschappelijke toekomst, aldus het tijdschrift Green Buildings. Het magazine is gewijd aan groene architectuur en innovatieve bouwtechnologieën. In het nieuwe nummer zijn maar liefst zeven spreads gewijd aan ons project Jonas. Het is een van de meest gedetailleerde publicaties over Jonas, die het project beschrijft, van de eerste conceptuele ideeën tot gedetailleerde tekeningen. Bovendien toont het uitgebreid de vele maatregelen die uiteindelijk hebben geleid tot het behalen van het BREEAM Outstanding certificaat!

Abonneer je op het magazine, of lees het gehele artikel online als je al abonnee bent: http://green-buildings.ru/

08.06.2020

Online lezing, Dinsdag 9 juni, 19:00 uur

Rutger Schoenmaker, senior architect bij Orange Architects, geeft aankomende dinsdag, 9 juni een online lezing. De lezing is georganiseerd door Dienstagsreihe, een initiatief van architectuur studenten aan de Universiteit van Coburg in Duitsland. De lezing is openbaar. We nodigen iedereen graag uit om deel te nemen!

Via deze link is de lezing bij te wonen.

29.05.2020

Online lezing Brusnika Lectorium

Patrick Meijers heeft, naar aanleiding van de fusie van Orange Architects en  JSA, de visie en missie van het nieuwe bureau gepresenteerd tijdens zijn webinar voor Brusnika Lectorium. Patrick was uitgenodigd om te spreken over de duurzaamheid aanpak van Orange Architects. In zijn lezing over World | We | Value besprak hij de belangrijkste thema’s van de duurzame missie aan de hand van innovatieve ideeën en oplossingen in de diverse bijzondere projecten van het bureau.

Het is mogelijk om de presentatie hier online terug te kijken (in het Russisch).

27.05.2020

Orange en JSA gaan samen verder als Orange Architects!

Met enthousiasme willen wij, Jeroen Schipper en Patrick Meijers, je laten weten dat Orange Architects en JSA (jeroen schipper architecten) vanaf april 2020 hun krachten hebben gebundeld en samen verder gaan als Orange Architects! Door de fusie ontstaat een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur én buitenruimte.

Lees het hele bericht!

20.05.2020

Het bouwbord voor KAAP staat!

Een prachtig locatie op het voormalige havengebied met een prachtig uitzicht over het IJ!
Kijk voor meer informatie op www.kaap.amsterdam.

14.05.2020

De maquette van Floating Gardens is af

We houden van maquettes bouwen! Maquettes zijn een ideaal hulpmiddel om onze ideeën voor onze klanten en voor anderen te verbeelden. Onlangs hebben we een presentatiemaquette van ons project Floating Gardens afgerond, dat binnenkort in Sloterdijk in Amsterdam zal worden gerealiseerd. Je kan de maquette bekijken in onze entreehal, als je ons bureau bezoekt! Zie je de slimme truc die we hebben gedaan?

08.05.2020

Jonas in het overzicht met virtuele rondleidingen van Arcam

We zijn bijzonder trots dat Jonas is opgenomen in het overzicht van door Arcam aanbevolen online tours! In deze speciale tijden van thuisblijven, willen we een kleine ontsnapping aanbieden met onze 360-tour door Jonas. Met behulp van deze interactieve tour kun je door de meest verbazingwekkende ruimtes van Jonas rondlopen; bezoek de gezellige, publiek toegankelijke living room, loop het bergpad op en kijk rond op het dakstrand. Mis de kans niet om de virtuele versie van het project te bezoeken, dat momenteel in uitvoering is!

Klik hier om de tour te bekijken of bezoek de Arcam-pagina voor de meest recente lijst met architectuurrondleidingen.

07.05.2020

De bouw van het Holiday Home op Texel is begonnen!

In een tijd waarin ons leven meer op thuisblijven dan op vakanties is gericht, krijgen onze vakantieplannen samen met Cor Koper Bouwbedrijf vorm. We zijn verheugd dat de bouw van ons Holiday Home project op Texel is gestart! #stayhome of beter #stayatholidayhome

23.04.2020

The Hudsons vanuit de lucht

Een luchtfoto van The Hudsons in Rotterdam; een mooi overzicht van de eerste twee blokken in uitvoering!

18.04.2020

Golden City verscheen in Bauwelt magazine

03.03.2020

Jonas heeft 2 BREEAM-award gewonnen tijdens de award ceremony gisteravond in Londen!

Een dubbele winst bij de BREEAM 2020-awards! Gisteravond won Jonas in twee categorieën: ‘Homes – Design Stage Award’ en ‘Regional Award – Western Europe’. Paul Kierkels van Orange Architects en Nick Vlaun van ABT waren gisteren aanwezig bij de prijsuitreiking in Londen als vertegenwoordiger van het Jonas projectteam. Het integrale concept is ontworpen door Orange Architects, ABT en Felixx Landscape Architects voor Amvest.

De jury prijst Jonas in hun rapport: ‘Door de mix van doordachte maar innovatieve technische oplossingen, de wijdverbreide betrokkenheid en de voordelen voor de bredere gemeenschap onderscheidde het project zich van de massa. Een krachtig voorbeeld voor anderen.’

Het ontvangen van twee BREEAM-prijzen voelt als een enorm compliment en beloning voor onze teaminspanningen!

Felicitaties aan het gehele team; Amvest, Orange Architects, ABT, Felixx Landscape Architects, SITE urban development, Floor Ziegler, Pubblik

28.02.2020

De pre-sales website van ons project Noorderkaap staat online!

De twee appartementsgebouwen die we ontwierpen voor Amvest en Hurks, Kaap 2 en Kaap 6, bevinden zich op de noordoever van het IJ in Amsterdam. Samen met Kaap 1 en 5 van Powerhouse Company en Kaap 3 en 4 van Next Architects vormen ze een spectaculair woongebied, direct aan het water.

Bekijk het nu: https://kaap.amsterdam/.

20.12.2019

Rotterdam Architectuurprijs 2019

Afgelopen woensdag hebben we een geweldige avond gehad tijdens de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2019 in het stadhuis van Rotterdam. Mooie woorden van de jury voor de transformatie van het voormalige PTT-gebouw!

Met onmiskenbaar vakmanschap hebben de architecten van JSA de kansen van het voormalige PTT-gebouw herkend en uitgebuit’.

05.12.2019

De bouw van Jonas is begonnen!

Gisteren waren we uitgenodigd door Sprangers Bouwbedrijf op de bouwplaats van Jonas. ‘De Walvis’ uit de Jonas-legende werd symbolisch tot leven gebracht door wethouder Marieke van Doorninck en Amvest CEO Heleen Aarts. De start van een duurzaam icoon voor IJburg. We kunnen niet wachten tot Jonas gerealiseerd is! Houd de bouwupdates in de gaten, want we zullen steeds meer over Jonas delen.

Ga voor meer informatie en de verkoop van appartementen naar de website van Jonas: https://jonasijburg.nl/.

In samenwerking met AmvestABT bvFelixxSprangers Bouwbedrijf, JMJ Bouwmanagement en SITE urban development.

12.11.2019

De uitvoering van The Hudsons is gestart!

TDe bouw van The Hudsons in Rotterdam is officieel begonnen! Gisteren was de feestelijke kick-off, georganiseerd door onze opdrachtgevers, ERA Contour en BPD Gebiedsontwikkeling. Het was een warm welkom in de wijk Bospolder-Tussendijken. Interesse om in deze levendige buurt te gaan wonen? De verkoop van Fase 3 van The Hudsons start binnenkort! Kijk voor meer informatie www.nieuwbouwthehudsons.nl.