innovation

create

Het creatieve proces vraagt ​​om een ​​continu streven naar een zo sterk mogelijke uitwerking van het concept, reflectie op het ontwerp en het vinden van de meest optimale oplossingen. Het omvat ook de materialisatie en het tactiele aspect van het architecturale ontwerpproces, dat van het maken, voelen en fysiek testen van het ontwerp met de verschillende menselijke zintuigen. Bij Orange Architects begint de creatie met het oorspronkelijke idee, het vastleggen van het concept. Gedurende de verschillende ontwerpfasen ontvouwt en evolueert het ontwerp zich tot aan de uitvoering, van een project. Tijdens die fases vormen maquettes, materiaalmonsters en mock-ups op ware grootte een essentieel onderdeel van onze workflow.

ONTWERPEN

Conceptmaquettes, situatiemaquettes die de omgeving van het perceel weergeven, studiemodellen of soms andere driedimensionale objecten worden tijdens het ontwerpproces gebruikt om een ​​concept uit te leggen, ideeën te communiceren of ontwerpkeuzes en -beslissingen te nemen.

PRESENTEREN

Grootschalige maquettes die de gevelmaterialisatie laten zien, doorsnedemodellen die de ruimtelijke kwaliteit laten zien, gedetailleerde gevelfragmenten, contextmodellen met het integrale landschapsontwerp; ze maken allemaal deel uit van ons werk en worden vaak gemaakt voor tentoonstellingen of projectpresentaties.

MAKEN

Om een keuze te maken voor de materialisering van een project, helpt het gebruik van monsterborden van het metselwerk, van samples van kozijnprofielen en van andere kleur- en materiaalmonsters. Voor veel projecten wordt een mock-up vervaardigd die als finale check dient bij de zoektocht naar de meest geschikte en efficiënte materiaalkeuze voor het ontwerp.

Tijdens het conceptuele en creatieve proces zijn maquettes een nuttig hulpmiddel om de schaal van een project beter te begrijpen, de context te doorgronden, verschillende ruimtelijke aspecten te bestuderen, ideeën te visualiseren, over verschillende onderwerpen te discussiëren of om een klant te overtuigen van een specifieke ontwerpbeslissing.

Inspiratie kan voortkomen uit alles om ons heen

Inspiratie kan voortkomen uit alles om ons heen, uit een discussie over een bepaald onderwerp, uit een wandeling door de stad of de natuur, uit interactie met anderen of zelfs uit het spelen van een spel. De conceptmaquettes kunnen abstract of experimenteel zijn en zien er soms zelf uit als een kunstwerk. Tijdens deze fase houden we onze geest open, maken we creatief gebruik van alledaagse voorwerpen en gebruiken we de maquettes als een middel om te reflecteren. Het is altijd erg interessant om de ontwikkeling van het ontwerp te zien op basis van de verschillende maquettes die tijdens de ontwerpfases zijn gemaakt.

Maquettes helpen ons om te doorgronden hoe alles samenkomt en leggen complexe oplossingen uit

Voor elk project wordt een situatiemaquette gebruikt als hulpmiddel om de morfologie van het gebouw, zijn relatie tot de context eromheen te bestuderen. Een reeks eenvoudige massamodellen wordt meestal gemaakt in de zoektocht naar ideale volumetrie van een gebouw, een gebouwencomplex of een buurt. Maquettes van de structuur van een gebouw helpen ons om te doorgronden hoe alles samenkomt, maar ook om complexe oplossingen uit te leggen en te zoeken naar een zo hoog mogelijke efficiëntie in het bouwsysteem.

Afhankelijk van het project en het concept erachter, werken we aan presentatiemaquettes, wat meestal maquettes op een wat grotere schaal zijn om zo ook voldoende detail te kunnen weergeven. We maken gebruik van verschillende technieken. Soms laten we onderdelen lasersnijden en steeds vaker maken we 3D-prints op het bureau. We kiezen voor representatieve materialen om de opbouw en detaillering van een gevel te laten zien.

We willen het verhaal achter het ontwerp vertellen, en de sfeer en het gevoel van de plek onthullen die we willen creëren met ons ontwerpvoorstel

Door presentatiemaquettes te maken willen we het verhaal achter het ontwerp vertellen, en de sfeer en het gevoel van de plek onthullen die we willen creëren met ons ontwerpvoorstel. Doorsnedemodellen helpen ons de verborgen wereld achter een gevel, de kwaliteit van de ruimte en de verdeling van het programma te laten zien. Bovendien leggen dergelijke maquettes op een begrijpelijke manier uit hoe het gebouw werkt.

Dergelijke maquettes op een begrijpelijke manier uit hoe het gebouw werkt

Het selecteren van de juiste materialen is een belangrijk onderdeel van ons werk. Zoals onze identiteit aangeeft, zijn we creatief, ‘hands-on’ en proactief, zowel tijdens het ontwerpproces als tijdens de uitvoering van een project. We houden van uitdagingen. Van een abstract conceptmodel tot een prijsvraagpresentatie. Van het oplossen van een detail op schetspapier tot de mock-up op de bouwplaats.

Het selecteren van de juiste materialen is een belangrijk onderdeel van ons werk

Wij zijn overtuigd van het belang van goede samenwerkingen met inspirerende leveranciers van duurzame producten. Het is noodzakelijk om oog voor detail te hebben en een gedeelde passie voor design en architectonische kwaliteit.

We houden ervan om te experimenteren, nieuwe materialen en toepassingen te testen en de verschillende mogelijkheden te verkennen. Hieruit komen vaak innovatieve ideeën voort. We informeren ons over nieuwe materialen en tijdens het ontwerpen leren we, evolueren we en blijven we zoeken naar duurzame kansen en slimme alternatieven op het gebied van materialen en tektoniek. Dat is waar CRAFT voor staat.

We houden ervan om te experimenteren, nieuwe materialen en toepassingen te testen en de verschillende mogelijkheden te verkennen
CREATE | projecten overzicht

Colofon

externe samenwerking
Atelier La Juntana, Fragmentum Furniture, Made by Mistake, MakerPoint, Rots maatwerk, WVH

projecten overzicht
the cube, beirut
the hudsons, rotterdam
the line, amsterdam
s-west, eindhoven
kaap noir, rotterdam
de zwaan, zwolle
the bow, amsterdam
jonas, amsterdam
de schipper, rotterdam
zoho, rotterdam
floating gardens, amsterdam