Menu

interior

Beirut, Lebanon

interior

THE CUBE FLOOR 13

 

 

A NEW SPATIAL LAYOUT FOR APARTMENTS

The Cube is located on a prominently visible location in the Sin el Fil district in Beirut, Lebanon. The design of The Cube is the direct result of maximizing the wishes of the client combined with the potentials of the site. The design with the stacking and rotated floor plans was immediately recognized by the client as powerful, iconic, attractive and unique.

The Cube relates to its concept and its form; a 50 meter high tower with an underground parking, built up as a lose stacking of ‘boxes’ as one could describe the different floors. It is maximized Cubism on architectural level, with a stunningly 3D appearance and unique and exclusive singular floor plans.

 

 

 

 

INFINITE SPACE

For the apartment on the 13th floor Orange architects was asked by the client to do the interior design. With the opportunity of only one apartment on this floor, Orange Architects designed an O-shaped, fluid and spacious interior, that moves you around the central core of the building; offering nice places to stay, with wide open views on the city all around.

 

 

FLOORPLAN
FREE LIVING
WALL CABINET
BATH AND SLEEPING AREA

 

 

 

 

For this all serving and functional elements – kitchen, bathrooms, wardrobes, cupboards – in the interior are wrapped around the core of the tower. Adjacent to this Isle, materialized in high gloss white spray paint, all living spaces are positioned, separated from each other with only 2 movable wall elements.

‘an overwhelming panorama on one side and an expressive perforated concrete girder on the other side’

The floor of the apartment will be cladded with grey cherish wood, while the inside of the girders will remain concrete. Together with the high gloss white furniture isle, and a sophisticated lighting plan, it will give the apartment its lofty appearance.

 

 

OVERVIEW MATERIALS
MAXIMUM PANORAMIC VIEW

 

COLOPHON

site: Sin el Fil, Beirut, Lebanon

client: Masharii SAL, Karim Jabbour

team: Michiel Hofman, Patrick Meijers, Jeroen Schipper, Barbara Dujardin, Maik Peters, Jeroen Semeijn

date: may 2011 – october 2015

size: 234 m2 (apartment on 13th floor), 117m2 (apartment on 7th floor)

costs: confidential

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!